Labouchere roulette systeem

Henry Labouchere, een fervent gokker en minister van financiën onder Koningin Victoria, wordt gezien als de uitvinder van dit systeem in de 19e eeuw. Labouchere is een van de meest populaire strategieën toegepast op roulette en is erop uit om de missende strategieën in het martingale systeem onderuit te halen.

Hoe het werkt

Om te beginnen stelt u een gelddoel in, dat betekent een limiet op het winnen en op het verliezen. Als je aan één van die limieten komt, betekent dat je stopt met spelen.

Dus, laten we stellen dat u uzelf het doel stelt om €50 te winnen, het volgende wat u doet is het opschrijven van een even serie van nummers die samen opgeteld uw doelbedrag vormen. Dus, het kiezen van 1,5,12,3,7,10,4 en 8 werken voor het €50 doel omdat elk nummer het aantal in eenheden of fiches vormt.

Om de hoogte van uw eerste inzet te bepalen telt u het eerste en het laatste nummer bij elkaar op, dus 1 + 8 = €9 inzet. Als u wint streept u deze nummers weg en zet u in op de volgende begin- en eindnummers, welke in dit geval 5 en 4 zouden zijn, wat eveneens resulteert in een €9 inzet.

Dus, 4 wins op een rij betekenen dat u uw doel bereikt heeft en de tafel als winnaar kunt verlaten.

Als u echter verliest, voegt u het bedrag dat u verloren heeft toe aan het einde van de rij van nummers en uw inzet zal dan in het volgende geval (1+9) €10 zijn.

In essentie heeft u uw doel bereikt als alle nummers in de rij zijn weggestreept. Het nadeel van het Labouchere systeem is dat hoe meer u verliest, hoe langer uw rij van nummers en inzetten worden.

Omgekeerd Labouchere

In plaats van het eerste en laatste nummer weg te strepen als u wint, laat dit systeem u de nummers wegstrepen als u verliest. Als u wint voegt u het gewonnen bedrag toe aan het einde van de Labouchere lijn. Dus, u bouwt uw lijn op totdat u de maximale inzet van de tafel heeft bereikt.

Waar het reguliere Labouchere systeem wordt gebruikt om te bepalen hoe veel u wilt winnen, gaat het er in omgekeerd Labouchere om dat u bepaalt wat u maximaal kunt verliezen, aangezien 4 verliezen op een rij u dwingen uit het spel terug te treden.