d'alembert roulette systeem

Een filosoof en mathematicus, introduceerde deze klassieke wedstrategie ten midden van 1700, dat ook heden ten dage over de gehele wereld wordt toegepast. Het D’Alembert systeem is ontwikkeld voor gelijke kans weddenschappen zoals kop of munt of rood en groen. Het is een systeem dat aanneemt dat waarschijnlijkheid een geheugen heeft en eerdere resultaten rectificeert.

Hoe het werkt

Het D’Alembert systeem werkt op de aanname dat na verloop van tijd de roulette bal een gelijk aantal keren op rode en zwarte nummers moet vallen. Bijvoorbeeld, als u het wiel 100 keer draait, dan zal het statistisch meest waarschijnlijke resultaat zijn dat de bal een gelijk aantal keer op rood en zwart valt, in plaats van bijvoorbeeld ¾ rood en ¼ zwart.

Dus, als u dit groter ziet, kunt u aanemen dat als de bal een aantal keer op een bepaalde kleur gevallen is, de balans zal worden hersteld door de bal op een andere kleur te laten vallen. Om het D’Alembert systeem praktisch toe te passen moet u uw initiële inzet op een level inzetten dat u later in staat stelt te verlagen.

Dan, als u op rood heeft gewed, en u meerdere keren op deze kleur wint, verwacht u dat zwart daarna geraakt wordt. Daarom moet u bij het D’Alembert systeem in staat zijn uw inzet te verlagen na een winst en, hetzelfde principe volgend, te verhogen na verlies.

Voor- en nadelen van dit systeem

Helaas voor de voorstanders van dit systeem heeft de roulette wiel geen geheugen en 3 keer rood op rij heeft absoluut geen invloed op het volgende resultaat.

Een ander probleem met het D’Alembert systeem is dat de groene nummers het huis een voordeel geven en uiteindelijk zal dit betekenen dat des te meer u speelt, des te minder geld u zult (her-)winnen.

Een derde nadeel van deze strategy is dat als u veel wint of verliest, u uw inzet niet meer aan kunt passen omdat u het maximum of minimum heeft bereikt.

Er zijn echter een aantal voordelen die die een aantrekkelijke strategie maken. Als eerste zullen uw inzetten niet uit de hand lopen zoals dit in het Martingale en Labouchere systeem kan gebeuren.

Ook stelt het toepassen van het D’Alembert systeem u in staat op ieder moment te stoppen, en het is waarschijnlijker dat u met winst eindigt dan met andere systemen omdat u een kleiner gebied kunt accepteren.

Verder is het een strategie waar u niet veel geld voor nodig heeft. Dus als u uw inzet graag klein houdt en bijvoorbeeld een beginner bij roulette bent, wilt u het D’Alembert systeem graag uitproberen.